16 Ocak 2010 Cumartesi

kahve sevgisi

kahve tutkum dizginlenemez bir hal alınca annemle carrefour'a 10 saniyede süper köpüklü kahve yaptığı iddia edilen türk kahvesi robotlarından almaya gittik. paraya kıyıp arzum'un "kahwe" isimli robotundan aldık. reklamları güzel ya. bi de kahvenin "v"sini boşuna "w" diye yazmamıştır adamlar, kesin ultra teknolojik birşeydir diye düşünüyor insan. ( "w"den kıllanmam gerektiğini sonradan anlayacaktım, batılı türk kahvesi robotu mu olurmuş?)
herneyse, bu güzide markamızın güzide robotunu satın almamızla iade etmemiz arasında 24 saat bile geçmedi. kendisi tam bir hayal kırıklığıydı. cezvede eski usül yaptığımda koyduğum kahvenin iki katını boca etmeme rağmen robotumuz köpüklü kahve yapma konusunda sınıfta kaldı. üstelik umduğum gibi süper teknolojik falan da değildi. kahveyi koyduktan sonra ısınırken sürekli karıştırmak gerekiyordu. ve karıştırmama rağmen bütün telve dibinde kalıyordu, köpük möpük hak getire tabi. neyse ki carrefour çirkefe yatmayıp robotu geri aldı ve paramızı iade etti.
bunun üzerine kızının sükut-u hayalini bir nebze olsun hafifletmek isteyen biricik validem kadıköy'de bir dükkandan 3,5 TL'ye yeni bir kahve robotumsu almış. markası tual mi ne öyle birşey, aslanlar gibi de "made in turkey". plastik bir robot kendisi. kapağı dokunsan kırılacakmış gibi duruyor. başka bir özelliği ise düğmesinin olmaması. fişe takınca çalışmaya başlıyor, fişten çekince duruyor. kahveyi acaip hızlı ve köpüklü (evet köpüklü!) yapıyor. çalışırken tıraş makinesine benzer bir ses çıkarıyor ve yürüyor (evet yürüyor, tıpkı vadesi dolmuş çamaşır makineleri gibi). bu yüzden robot çalışırken bir elin tutup düşmesin diye sabitlemesi, diğer elin ise kahve taşmasın diye fişte durması gerekiyor.
bu yazının anafikrine gelecek olursak dostlar: bu robot beni pek mutlu etti. güzel değil belki, teknolojik değil belki ama olsun. kahveyi hızlı mı hızlı köpüklü mü köpüklü yapıyor mu, yapıyor. olay budur. bugün yine kahveye doyamadım, dördüncü fincanımı içiyorum. afiyet olsun dediğinizi duyar gibiyim.

sevgiler.


sonradan gelen edit: afşın küçük sevimli robotumun kanserojen olduğunu iddia ediyor dostlar. bu işin aslını astarını bir an önce araştırmalıyım. yıkıldım.

4 yorum:

  1. arçeliğinkisi güzel tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. 370 TL olandan bahsetmiyorsundur umarım.

    YanıtlaSil
  3. tekli olanı var, 130 falandı galiba.

    YanıtlaSil
  4. "Kahwe" adı, muhtemelen dayanılmaz ingiliş etkisinden dolayı yazılmıştır ancak arapça kökenli olan kahve kelimesi, pronansieyşın açısından üst dişlerin alt dudağa değmesi ile sarfedilen "v" ile değil, dudakların büzüşüp çıkardığı "w" sesi ile karakterizedir. yani kahwe daha doğru ama ben böyle bir gereksiz hassasiyetten kaynaklandığına zerre miskal inanmıyorum tabii...

    YanıtlaSil